top of page

BRÄNDIKUVAUS - PARHAAT VINKIT KUVAUSLOKAATION VALINTAAN

Brändikuvauksien suurin pohdinnan aihe on ollut...


Missä ihmeessä kuvattaisiin, mikä on paras brändikuvaus kuvauslokaatio?


Ihan missä vaan! Mun vinkki on tähän aina MIKÄ TUNTUU SULTA, mikä paikka huokuu joka solulla sun sanomaa ja tuntuu omimmalta, missä oot elementissäsi? Mihin haluat assosioitua työmielessä? Millainen värimaailma puhuttelee sua, mitkä ovat brändisi päävärit?


Missä sä inspiroidut ja innostut?


Onko se kotona, luonnossa, meren äärellä, syvällä metsässä, toimistollasi, kahvilassa, kaupungin sykkeessä, hotellissa tms? Tai jopa ulkomailla?


Kuvauslokaatio määrittelee todella vahvasti kuviin syntyvän tunnelman ja värimaailman.


Tässä pohdittavia asioita, kun mietit mikä olisi just sulle paras lokaatio brändikuvaukseen:


  1. Brändin identiteetti: Mieti brändisi persoonaa ja identiteettiä. Onko se moderni, perinteinen, nuorekas vai luksusta korostava? On hyvä valita kuvauspaikka, joka heijastaa brändisi ydinarvoja, estetiikkaa ja tyyliä.

  2. Värimaailma: Vaalea tausta toimii hyvin monenlaisissa brändikuvauksissa, mutta on hyvä varmistaa, että valittui sävy tai kuvauspaikan värimaailma sopii yhteen brändisi päävärien kanssa. Tämä varmistaa visuaalisen yhtenäisyyden.

  3. Luonnonvalo: Valon laatu on tärkeää valokuvauksessa. On hyvä valita kuvauspaikka, jossa on runsaasti luonnonvaloa. Parhaita paikkoja ovatkin tilat, joissa on isot ikkunat auringon suuntaan.

  4. Yksityiskohdat: Kuvauspaikan yksityiskohtiin on hyvä kiinnittää myös huomiota. Esimerkiksi seinien, lattioiden ja mahdollisten rekvisiittojen väreihin ja materiaaleihin. Näiden elementtien tulisi tukea brändisi ilmettä.

  5. Kontrasti ja tausta: Vaalea tausta voi auttaa brändisi tuotteita tai logoa erottumaan selkeästi. Jos taustalla on metsää, on kuvan yleisilme vihreä ja jos taustalla on vaalea asunto, on kuvan yleisilme vaalea. Vaaleaa taustaa vasten esim logot erottuvat paremmin kuin tummaa.

  6. Kohderyhmä: Mieti, millainen yleisö brändilläsi on, kenelle kuvilla puhutaan? Esimerkiksi kaupunkiympäristö voi olla sopiva modernille ja kaupunkilaiselle brändille, kun taas luonnonläheinen ympäristö voi houkutella ekologisesti suuntautuneempia asiakkaita. Mitä kuvilla halutaan viestiä?

  7. Kuvakulmat ja sommittelu: Kuvauspaikat taipuvat useimmiten moneen - tarvitsemme yleensä erilaisia kuvakulmia ja sommitteluja eri tilanteisiin. Tämä antaa mahdollisuuden luoda monipuolista kuvamateriaalia.


Autan sinua kaikkien näiden kysymysten kanssa ja tekemään lopullisen päätöksen kuvauslokaation suhteen, eli yksin et näitä jää pohtimaan!


Täältä pääset suoraan brändikuvaussivulleni ja löydät brändikuvaus-


ammattimainen brändikuva, tyylikäs brändikuva


Comments


bottom of page